Copyright © 2023. All Rights Reserved

10 НАЧИНА ДА СЪБУДИМ ИМУНИТЕТА

19 октомври 2022
10 НАЧИНА ДА СЪБУДИМ ИМУНИТЕТА

    В сезона на грипа, вирусите и настинките имунната система на човек е поставена на изпит. Как да направим тялото ни по-устойчиво на вирусите? Може ли да подсилим организма без помощта на лекарствата? Предлагаме ви 10 начина, с които ще усилите имунитета си :

 

  1. Пийте чай - изключително подходящи са ехинацеята, мурсалският чай, салвията, котешкият нокът, мащеркара, зеленият чай. Билките съдържат ценни вещества, които ударно ще засилят защитните сили на организма.

 

  1. Яжте чесън-поне по една скилидка на ден. Чесънът има антимикробни и противовъзпалителни свойства, укрепва имунната система и помага при кашлица.

 

  1. Взимайте прополис 3 пъти дневно за да засилите защитните сили на организма-прополисът притежава лечебни свойства, има антибактериално действие, има противовирусен ефект, подобрява изхвърлянето на токсини;

 

  1. Хранете се правилно- рационалното хранене е изключително важно. За да има сили организмът ви не трябва да чувства лишения.

 

  1. Спрете цигарите-цигарите са канцерогенни и са един от най-големите врагове на имунитета.
  1. Пийте червено вино-в малки дози червеното вино укрепва имунитета, но допустимата доза е до 100 мл дневно.

 

  1. Спортувайте-тренировките подобряват имунитета и помагат за детоксикация на организма. Но за да имат ефект тренировките трябва да са редовни и да са с умерено натоварване.

 

  1. Почивайте достатъчно-за всеки човек количеството сън е индивидуално, затова спете толкова, колкото е необходимо, за да се чувствате отпочинали.

 

  1. Намалете стреса-когато сме под стрес организмът ни драстично намалява способността да се бори с вирусите и бактериите. Може да използвате медитация и техники на дишане, мислете позитивно и се радвайте на живота.

 

  1. Приемайте достатъчно витамини и минерали - не се лишавайте от пресни плодове и зеленчуци, сирене, яйца, ядки, пъллнозърнести храни, месо, риба. Изключително важни за имунитета са Витамин D, Селен, Цинк и Магнезий, защото без тях имунната защитата не функционира добре. Тази ударна четворна комбинация подпомага за собразуването на имунните антитела (т.нар. имуноглобулини), с което повлиява устойчивостта на организма към инфекции. Витамин D, Селен, Цинк и Магнезий се е съдържат в хранителната добавка “Витазон Макс“, която подпомага общото здраве, повдига тонуса и съдейства за добрата имунна защита на организма срещу вредните патогени. Само с една капсула „Витазон макс“ дневно тялото ще е добре подготвено за сезонната атака на вирусите

 

 

         

КАК КОЛАГЕНЪТ ПОМАГА НА СТАВИТЕ?

Защо приемът на колагенови добавки е от изключително значение за здравето и дълголетието на ставите?

прочети още
ПОДАРЕТЕ ЗДРАВЕ НА ОЧИТЕ СИ С 6 ПРИРОДНИ СЪСТАВКИ

„Визиозон“ съдържа всички важни за зрението ви ценни съставки, събрани в една уникална капсула. „Визиозон“ е всичко, от което се нуждаят вашите очи. Лесен за употреба и на достъпна цена. „Визиозон“  връща удоволствието от всичко, което винаги сте обичали да правите.

прочети още