Copyright © 2019. All Rights Reserved

ЗАЕДНО ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ДИАБЕТА

5 ноември 2018
ЗАЕДНО ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ДИАБЕТА

Лекарите приканиха хората да следят здравето си и да ходят на профилактични изследвания. В градинката пред УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ” участниците в инициативата засадиха дръвчета от вида планински ясен, като по този показаха символично ролята на начина на живот,  на двигателната активност, на хранителния режим и дори на определени растителни съставки за подобряване работата на метаболизма. Био технологичната медицина вече има напредък в тази област: патентованият екстракт Glucevia™, който се извлича от планински ясен и е основна съставка в Гликолевел, повлиява благоприятно всички компоненти на метаболитния синдром:

  • Съдейства за балансиране нивата на кръвна захар
  • Подпомага за намаляването на триглицеридите
  • Подкрепя нормалното кръвно налягане
  • Подпомага функциите на черния дроб
  • Благоприятства редуцирането на теглото за сметка на мастната тъкан

 

 

КОЛКО СЪН НИ Е НЕОБХОДИМ?

Сънят е жизненоважен за нашето физическо и психическо здраве. Но как можем да разберем дали наистина спим добре?

прочети още
Симптоми на хемороидите – ето за какво трябва да внимавате

Един от най-неприятните възможни проблеми без съмнение е свързан с появата на хемороиди. Това усложнение води до истинско неудобство, болки и притеснения, които могат сериозно да понижат качеството на живота ви. Ето защо е от изключителна важност всеки човек, който държи на здравето си, да е поне базово запознат със симптомите, причините за поява и начините за лечение и облекчение на това заболяване.

прочети още
ОТСЛАБНИ ЗДРАВОСЛОВНО И ТРАЙНО!

Петя Раева е бивш народен представител в два парламента. Преди няколко години предизвика фурор с зашеметяващото си отслабване от 36 кг. и описа своята тайна в две книги за отслабване, превърнали се в бестселър. Петя е създател на иновативният продукт за отслабване New Green Line, чиято цел е да подпомогне здравословното отслабване и да се превърне във верен съюзник на всяка жена в борбата с излишните килограми.

прочети още
БЕЗ ХЕМОРОИДИ С 5 ЛЕСНИ СТЪПКИ

Хемороидите са неприятни, болезнени и водят след себе си анемия

прочети още
ЗАПОЧНА MOVEMBER - МЕСЕЦЪТ НА МЪЖКОТО ЗДРАВЕ!

За поредна година, мъжете от целия свят ще бъдат призовани да си пуснат и поддържат своя мустак през целия месец ноември. Целта е по този начин да се обърне внимание на проблемите на т.нар. "мъжко здраве" и болестите, от които загиват хиляди мъже годишно. Ранната диагностика е единственото средство за успешното лечение. За да насочи вниманието на мъжете и на обществото към тези заболявания, група ентусиасти създават международното движение, наречено Movember /“mo“ – мустак и „November“ – месец ноември на англ. език, който поради този факт е провъзгласен за месец на мъжкото здраве/. Целта на движението е да се „промени лицето на мъжкото здраве“ и да има информираност за мъжките здравословни проблеми.

прочети още