Copyright © 2023. All Rights Reserved

НЕПРИЯТНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ДИЕТИТЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

5 март 2021
НЕПРИЯТНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ДИЕТИТЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Успешната диета за отслабване има приятни и неприятни последствия. Приятните са известни на всички: по-стройна фигура, по-малък размер дрехи, подобрени артериално налягане и кръвни показатели, по-високо самочувствие. Неприятните за радост са по-малко и по-незначителни, но все пак са налице. Ето една част от тях:

  • Вследствие на бързото отслабване, особено при възрастните хора, кожата може да остане сбръчкана, отпусната и  да се появят стрии. Това неприятно явление може да бъде избегнато, ако не се избират най-строгите диети, водещи до бързо редуциране на килограмите, а се предпочита равномерното, бавно и здравословно намаляване на теглото, което е с около 0,5 кг седмично. Спортът и масажите имат благоприятно влияние и могат да подобрят състоянието на кожата, така че не ги пренебрегвайте, докато спазвате диетичен режим.

 

  • Проблеми с паметта-за да функционира нормално мозъкът, той има нужда от глюкоза. Нискокалорична диета, която ограничава приема на въглехидрати, здравословни мазнини и антиоксидатни, може да попречи на дейността на мозъка и да се достигне до липса на концентрация, разсеяност и лоша памет.

 

  • Едни от най-препоръчваните диети включват драстично намаляване на калориите. Такива са например диетата с кленов сироп, плодово-зеленчуковтаа диета, диетата със зелева супа и др. При тях загубата на тегло е сигурна, но доста често сигурни при тях са и нежеланите странични ефекти като умора, гадене, главоболие и световъртеж.

 

  • Намаляване на защитните сили на организма-монониетите лишават тялото ни от ценните витамини и минерали, които получаваме от едно балансирано и разнообразно хранене. Ако драстичен монорежим се спазва по-продължително време, това със сигурност ще доведе до ограничен прием на ценни микроелементи, което неизбежно ще намали имунитета.

 

  • Така нежеланият йо-йо ефект- за жалост, която и да е диета не може да се спазва дълго време. Повечето хора спазват режим една-две седмици, след което се връщат към старите си хранителни навици. Тогава често се възвръщат не само изгубените по време на диетата килограми, но и няколко отгоре.

 

Натуралната серия „Фемимодел“ подпомага отслабването и доставя на организма ценни вещества, които способстват редуцирането на теглото да бъде по един здравословен и балансиран начин. Повече за серията „Фемимодел“ вижте тук.

КАК КОЛАГЕНЪТ ПОМАГА НА СТАВИТЕ?

Защо приемът на колагенови добавки е от изключително значение за здравето и дълголетието на ставите?

прочети още
10 НАЧИНА ДА СЪБУДИМ ИМУНИТЕТА

В сезона на грипа, вирусите и настинките имунната система на човек е поставена на изпит. Как да направим тялото ни по-устойчиво на вирусите? Може ли да подсилим организма без помощта на лекарствата?

прочети още
ПОДАРЕТЕ ЗДРАВЕ НА ОЧИТЕ СИ С 6 ПРИРОДНИ СЪСТАВКИ

„Визиозон“ съдържа всички важни за зрението ви ценни съставки, събрани в една уникална капсула. „Визиозон“ е всичко, от което се нуждаят вашите очи. Лесен за употреба и на достъпна цена. „Визиозон“  връща удоволствието от всичко, което винаги сте обичали да правите.

прочети още