Copyright © 2020. All Rights Reserved

НЕПРИЯТНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ДИЕТИТЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

5 март 2021
НЕПРИЯТНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ДИЕТИТЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Успешната диета за отслабване има приятни и неприятни последствия. Приятните са известни на всички: по-стройна фигура, по-малък размер дрехи, подобрени артериално налягане и кръвни показатели, по-високо самочувствие. Неприятните за радост са по-малко и по-незначителни, но все пак са налице. Ето една част от тях:

  • Вследствие на бързото отслабване, особено при възрастните хора, кожата може да остане сбръчкана, отпусната и  да се появят стрии. Това неприятно явление може да бъде избегнато, ако не се избират най-строгите диети, водещи до бързо редуциране на килограмите, а се предпочита равномерното, бавно и здравословно намаляване на теглото, което е с около 0,5 кг седмично. Спортът и масажите имат благоприятно влияние и могат да подобрят състоянието на кожата, така че не ги пренебрегвайте, докато спазвате диетичен режим.

 

  • Проблеми с паметта-за да функционира нормално мозъкът, той има нужда от глюкоза. Нискокалорична диета, която ограничава приема на въглехидрати, здравословни мазнини и антиоксидатни, може да попречи на дейността на мозъка и да се достигне до липса на концентрация, разсеяност и лоша памет.

 

  • Едни от най-препоръчваните диети включват драстично намаляване на калориите. Такива са например диетата с кленов сироп, плодово-зеленчуковтаа диета, диетата със зелева супа и др. При тях загубата на тегло е сигурна, но доста често сигурни при тях са и нежеланите странични ефекти като умора, гадене, главоболие и световъртеж.

 

  • Намаляване на защитните сили на организма-монониетите лишават тялото ни от ценните витамини и минерали, които получаваме от едно балансирано и разнообразно хранене. Ако драстичен монорежим се спазва по-продължително време, това със сигурност ще доведе до ограничен прием на ценни микроелементи, което неизбежно ще намали имунитета.

 

  • Така нежеланият йо-йо ефект- за жалост, която и да е диета не може да се спазва дълго време. Повечето хора спазват режим една-две седмици, след което се връщат към старите си хранителни навици. Тогава често се възвръщат не само изгубените по време на диетата килограми, но и няколко отгоре.

 

Натуралната серия „Фемимодел“ подпомага отслабването и доставя на организма ценни вещества, които способстват редуцирането на теглото да бъде по един здравословен и балансиран начин. Повече за серията „Фемимодел“ вижте тук.

ПРИРОДНО ТРИО ПЕЧЕЛИ БИТКАТА С БЕЗСЪНИЕТО

Освен така важният за заспиването Мелатонин, в „Релаксзон“ се съдържат още две изключително ценни съставки: Магнезий и Гама-аминомаслена киселина /ГАМК/. Магнезият подпомага дейността на централната нервна система, а ГАМК е незаменима аминокиселина, която сваля напрежението и възпрепятства прекомерното изгаряне на нервни клетки.

прочети още
БЕЛТЪЧИНИ-ВЕЩЕСТВАТА, БЕЗ КОИТО НЕ МОЖЕМ

Протеините трябва да се приемат ежедневно, тъй като складове и резерви за белтъчини в човешкия организъм няма.

прочети още
СВЕТОВНА ИНОВАЦИЯ В ПРЕДОТВРАТЯВАНЕТО И КОНТРОЛА НАД ДИАБЕТА

Натуралният екстракт „Глуцевия“ доказано намалява кръвната захар и липидните показатели до здравословни нива

прочети още
КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ПРОЛЕТНАТА УМОРА

Широко разпространено е схващането, че винаги можем да получим всичко необходимо от храната, но това не винаги е напълно вярно. Често тялото ни „скрива“, че нещо му липсва и болестите, и състоянията, свързани с този недостиг, могат да се развият без видими симптоми. Едно от тези състояния е пролетната авитаминоза-нарушаване на нормалните жизнени процеси в организмам поради продължителното отсъствие на един или няколко витамина.

прочети още