Copyright © 2020. All Rights Reserved

НЕПРИЯТНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ДИЕТИТЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

5 март 2021
НЕПРИЯТНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ДИЕТИТЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Успешната диета за отслабване има приятни и неприятни последствия. Приятните са известни на всички: по-стройна фигура, по-малък размер дрехи, подобрени артериално налягане и кръвни показатели, по-високо самочувствие. Неприятните за радост са по-малко и по-незначителни, но все пак са налице. Ето една част от тях:

  • Вследствие на бързото отслабване, особено при възрастните хора, кожата може да остане сбръчкана, отпусната и  да се появят стрии. Това неприятно явление може да бъде избегнато, ако не се избират най-строгите диети, водещи до бързо редуциране на килограмите, а се предпочита равномерното, бавно и здравословно намаляване на теглото, което е с около 0,5 кг седмично. Спортът и масажите имат благоприятно влияние и могат да подобрят състоянието на кожата, така че не ги пренебрегвайте, докато спазвате диетичен режим.

 

  • Проблеми с паметта-за да функционира нормално мозъкът, той има нужда от глюкоза. Нискокалорична диета, която ограничава приема на въглехидрати, здравословни мазнини и антиоксидатни, може да попречи на дейността на мозъка и да се достигне до липса на концентрация, разсеяност и лоша памет.

 

  • Едни от най-препоръчваните диети включват драстично намаляване на калориите. Такива са например диетата с кленов сироп, плодово-зеленчуковтаа диета, диетата със зелева супа и др. При тях загубата на тегло е сигурна, но доста често сигурни при тях са и нежеланите странични ефекти като умора, гадене, главоболие и световъртеж.

 

  • Намаляване на защитните сили на организма-монониетите лишават тялото ни от ценните витамини и минерали, които получаваме от едно балансирано и разнообразно хранене. Ако драстичен монорежим се спазва по-продължително време, това със сигурност ще доведе до ограничен прием на ценни микроелементи, което неизбежно ще намали имунитета.

 

  • Така нежеланият йо-йо ефект- за жалост, която и да е диета не може да се спазва дълго време. Повечето хора спазват режим една-две седмици, след което се връщат към старите си хранителни навици. Тогава често се възвръщат не само изгубените по време на диетата килограми, но и няколко отгоре.

 

Натуралната серия „Фемимодел“ подпомага отслабването и доставя на организма ценни вещества, които способстват редуцирането на теглото да бъде по един здравословен и балансиран начин. Повече за серията „Фемимодел“ вижте тук.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ПРОЛЕТНАТА УМОРА

Широко разпространено е схващането, че винаги можем да получим всичко необходимо от храната, но това не винаги е напълно вярно. Често тялото ни „скрива“, че нещо му липсва и болестите, и състоянията, свързани с този недостиг, могат да се развият без видими симптоми. Едно от тези състояния е пролетната авитаминоза-нарушаване на нормалните жизнени процеси в организмам поради продължителното отсъствие на един или няколко витамина.

прочети още
КАФЕ НА ГЛАДНО СУТРИН ПРИЧИНЯВА СТОМАШНИ ПРОБЛЕМИ

Спазването на режим на хренене създава възможност за ритмична дейност на храносмилателните органи. Нередовното хранене през различно дълги интервали или пък редовното приемане на различни по количество храни довеждат до нарушаване на ритмиката на отделяне на храносмилателните сокове с произтичащите от това вредни последици.

прочети още
МНОГОБРОЙНИ ПРИЧИНИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ МАСЛО ОТ ШЕА

В продължение на векове маслото от Шеа се използва не само като козметична съставка, но и  като лечебен мехлем при болки в ставите, мускулни болки, натъртвания и навяхвания.

прочети още
КОИ СА НАЙ-ЧЕСТИТЕ ПРИЧИНИ ЗА БЕЗСЪНИЕ?

Безсънието е често срещано разстройство на съня, което засяга милиони хора по света. Състои в трудно заспиване, многократни събуждания през нощта, прекалено ранно събуждане сутрин, чувство на умора след ставане от сън. Безсънието не само влияе на енергията ни през деня и настроението, но може да навреди на здравето, ефективността в работата, концентрацията и като цяло да влоши качеството на живот.

прочети още