Copyright © 2023. All Rights Reserved

ЗАЩО НИ ПРИВЛИЧАТ ЛОШИТЕ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА?

5 януари 2022
ЗАЩО НИ ПРИВЛИЧАТ ЛОШИТЕ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА?

Болшинството от нас в житейския си път са били привлечени от „лоши момчета“ или „лоши момичета“. Това със сигурност е част от порочния кръг травма-драма-стрес. Малко са нещата в живота, които са по-стресиращи от интимен партньот от типа „ето, задава се белята“.

 

Дори и да имат епизоди на по-топло отношение, истината е, че повечето лоши момчета и момичета запазват отношението си „не ми пука какво мислиш“ и в интимните си връзки.

 

Защо тогава сме привлечени от такъв тип хора?

 

Изследвания сочат, че хетеросексуалните жени са привлечени от грубите мъже, заради отколешната си нужда от силен мъж, който да ги пази и закриля.

 

Освен това връзките с лоши момчета и момичета носят разнообразни силни усещания, също като игралните машини в казиното. Не знаете кога ще бъдете възнаградени с романтика и в кой момент ви очаква леденостудено наказание. Това води до пристрастяване към токсичната връзка.

 

Общуването с лоши момчета и момичета причинява психологически вреди, тъй като вие обикновено обвинявате себе си за лошото настроение или отдръпването на партньора си.

Когато сме изправени пред непредвидими ситуации, както се случва във тези връзки, изпълнени с драматизъм, в тялото ни се освобождава допамин-химикал, който ни кара да се чувстваме добре. Допамин се произвежда в мозъка и когато сме в очакване на възможна награда, като тази да опитомим лошо момче или момиче.

Счита се, че всички живеем с вътрешното си убеждение, че колкото по-труднодостижимо е нещо, толкова по-ценно е то и в известна степен ние обичаме предизвикателствата. Това ни кара да пренебрегнем милото, но предвидимо момче или момиче, което иска да ни обича и да предпочетем лошото момче или момиче, докато бъдем наранени достатъчно, за да започнем да ценим стабилните връзки и хората, които се държат уважително.

Дълбоко в нас се е вкоренило убеждението, че сигурните и предсказуеми връзки са скучни. И така срещате „добро момче“ или „добро момиче“, прозявате се отегчено и тръгвате към човека, който кара сърцето ви да бие учестено. Наричаме тези усещания „химия“, но в случай че вашият радар за любов е настроен да улавя единствено недостъпни и незаинтересовани хора, химията на привличането не е вашият начин да определяте дали някой е подходящ или не.

 

Страхът от самотата е една от причините да поддържаме нездравословни връзки. Но да бъдем сами е за предпочитане пред това да бъдем в токсични взаимотношения, изпълнени с враждебност и драматизъм и партньор, който често ни пренебрегва.

 

КАК КОЛАГЕНЪТ ПОМАГА НА СТАВИТЕ?

Защо приемът на колагенови добавки е от изключително значение за здравето и дълголетието на ставите?

прочети още
10 НАЧИНА ДА СЪБУДИМ ИМУНИТЕТА

В сезона на грипа, вирусите и настинките имунната система на човек е поставена на изпит. Как да направим тялото ни по-устойчиво на вирусите? Може ли да подсилим организма без помощта на лекарствата?

прочети още
ПОДАРЕТЕ ЗДРАВЕ НА ОЧИТЕ СИ С 6 ПРИРОДНИ СЪСТАВКИ

„Визиозон“ съдържа всички важни за зрението ви ценни съставки, събрани в една уникална капсула. „Визиозон“ е всичко, от което се нуждаят вашите очи. Лесен за употреба и на достъпна цена. „Визиозон“  връща удоволствието от всичко, което винаги сте обичали да правите.

прочети още