Copyright © 2023. All Rights Reserved

ЗЕЛЕНОУСТАТА МИДА: БЛАГОДАТ ЗА КОСТИТЕ И СТАВИТЕ

11 март 2022
ЗЕЛЕНОУСТАТА МИДА: БЛАГОДАТ ЗА КОСТИТЕ И СТАВИТЕ

Любопитен факт е, че жителите на Нова Зеландия са сред хората с най-малко костно-ставни заболявания в света. Редица проучвания доказват, че този факт се дължи именно на консумация на Зеленоуста мида, която е традиционна за местното население.

 

Зеленоустите миди произхождат от водите на Нова Зеландия и са известни с това, че са най-големият вид миди в света. Освен атрактивния си вид, те са много здравословни и повлияват положително човешкия организъм, както и редица състояния и заболявания:

 

  • ПОДПОМАГАТ ЧРЕВНА ФЛОРА

Зеленоустата мида храни „добрите“ бактерии, намиращи се в храносмилателната система. Добрите бактерии са важни за имунната функция и за предотвратяване на затлъстяването и метаболитните заболявания. Те действат синергично с нестероидните противовъзпалителни (НСПВ) и неутрализират тяхното вредно въздействие върху организма.

 

  • БЛАГОПРИЯТСТВАТ ПОДВИЖНОСТТА

Зеленоустата мида е известна с това, че има способността да въздейства върху усещането за болка, да повлиява обсега на движенията и да подобри качеството на живот при страдащите от костно-ставни заболявания.

 

  • ПОВЛИЯВА ВЪЗПАЛЕНИЯТА

Екстрактът от Зеленоуста мида съръжа есенциални Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, които имат значително биологично въздействие върху възпалителните процеси.

 

  • БЕЗОПАСНИ СА ЗА УПОТРЕБА

Екстрактът от Зеленоуста мида може да се прилага дългосрочно, без да са налице странични реакции.

 

 

У нас екстрактът от Зеленоуста мида присъства изключително в хранителната добавка „Остео Диамант“

Брилянтният състав на продукта е допълнен още от:

  • Хиалуронова киселина-най-разпространеният мукополизахарид в природата, който действа като смазка на ставите;
  • Глюкозамин-съединение, което естествено се намира в ставния хрущял. Действа изключително благоприятно при възпаления в ставите и подпомага движенията;
  • Босвелия-от древни времена се използва като един от най-ефикасните природни екстракти в грижата за костно-ставния апарат;
  • Колаген тип II- един от основните компоненти на съединителната тъкан, която изгражда мускули, сухожилия, връзки и кожа. Осигурява структурна опора, сила и еластичност.

 

Ежедневното приемане на „Остео Диамант“ възвръща подвижността, намалява дискомфорта и благоприятства здравето на костите и ставите. За да се радвате до дълбока старост на пълна физическа активност, погрижете се за здравето на ставите си с „Остео Диамант“ – диамантена грижа за вашите кости и стави.

 

„Остео Диамант“ е разковничето за Вашето костно-ставно здраве.

КАК КОЛАГЕНЪТ ПОМАГА НА СТАВИТЕ?

Защо приемът на колагенови добавки е от изключително значение за здравето и дълголетието на ставите?

прочети още
10 НАЧИНА ДА СЪБУДИМ ИМУНИТЕТА

В сезона на грипа, вирусите и настинките имунната система на човек е поставена на изпит. Как да направим тялото ни по-устойчиво на вирусите? Може ли да подсилим организма без помощта на лекарствата?

прочети още
ПОДАРЕТЕ ЗДРАВЕ НА ОЧИТЕ СИ С 6 ПРИРОДНИ СЪСТАВКИ

„Визиозон“ съдържа всички важни за зрението ви ценни съставки, събрани в една уникална капсула. „Визиозон“ е всичко, от което се нуждаят вашите очи. Лесен за употреба и на достъпна цена. „Визиозон“  връща удоволствието от всичко, което винаги сте обичали да правите.

прочети още