Copyright © 2023. All Rights Reserved

КАК КОЛАГЕНЪТ ПОМАГА НА СТАВИТЕ?

16 април 2024
КАК КОЛАГЕНЪТ ПОМАГА НА СТАВИТЕ?

Колагенът е протеин, който образува съединителната тъкан в нашето тяло, включително ставите. Той осигурява структура и опора на ставите, като помага за свързването на костите и осигуряване на гладка повърхност за движение.

 

С напредване на възрастта количеството колаген в тялото ни естествено намалява, което може да доведе до износване и увреждане на ставите. Това може да причини дискомфорт и скованост и може да доведе до състояния като остеоартрит.

 

Колагенът е популярна добавка, която се използва за подпомагане на здравето на ставите. Обикновено се извлича от животни и след това се обработва, за да се създаде форма, която може да се консумира и да се усвои възможно най-добре от тялото.

 

Когато се приема като добавка, колагенът за стави може да осигури допълнителни градивни елементи за ставния хрущял. Някои изследвания показват, че добавките с колаген могат да съдействат за намаляване на болката и подобряване на двигателната функцията при хора с проблеми с опорно-двигателния апарат.

 

Едни от най-добрите колагенови хранителни добавки на българския пазар са:

 

  "F14+" е продукът е България с най-високо съдържание на колаген - цели 14 000mg в дневна доза. В хранителната добавка е вложен един от най-добрите колагени на евроейския пазар - немският Gelita. 

 Добавените в 4-степенната активна формула на продукта Глюкозамин, Цинк и Витамин D3, правят „F14+“ най-мощния продукт за здравето на костите и ставите.

 "F14+" се предлага в две форми:

  • Бутилка от 1 000 ml с мерителна чашка;
  • Кутия с 30 еднодозови течни сашета.

 И двете форми са достатъчни за едномесечен прием. Препоръчително е F14+ да се приема непрекъснато в продължение на поне 3 месеца.

 

 Хранителната добавка „Колаген експрес“ е един от най-търсените продукти за здравето на костите и ставите в България. Този факт се дължи на достъпната цена, експресното действие на формулата и най-вече на съдържащите се 2200 mg оригинални жизненоважни биоактивни колагенови пептиди, които осигуряват безценна помощ на всяка клетка в ставите, костите и мускулите.

 Добавените МСМ, Хиалуронова киселина и Витамин С гарантират добро подхранване на целия опорно-двигателен апарат и благоприятно въздействат върху неговите състояние и подвижност.

 Опаковката „Колаген експрес“ съдържа 30 прахообразни сашета, които се разтварят в топла вода и се приемат ежедневно в продължение на поне 3 месеца.

 

10 НАЧИНА ДА СЪБУДИМ ИМУНИТЕТА

В сезона на грипа, вирусите и настинките имунната система на човек е поставена на изпит. Как да направим тялото ни по-устойчиво на вирусите? Може ли да подсилим организма без помощта на лекарствата?

прочети още
ПОДАРЕТЕ ЗДРАВЕ НА ОЧИТЕ СИ С 6 ПРИРОДНИ СЪСТАВКИ

„Визиозон“ съдържа всички важни за зрението ви ценни съставки, събрани в една уникална капсула. „Визиозон“ е всичко, от което се нуждаят вашите очи. Лесен за употреба и на достъпна цена. „Визиозон“  връща удоволствието от всичко, което винаги сте обичали да правите.

прочети още