Copyright © 2023. All Rights Reserved

Симптоми на хемороидите – ето за какво трябва да внимавате

8 април 2019
Симптоми на хемороидите – ето за какво трябва да внимавате

 

 

При хемороиди: https://zonapharm.bg/naturalen-produkt-lechenie-hemoroidi-kolonprotect.html 

 

Животът е прекрасен и всеки ден от него може да бъде слънчев, позитивен и изпълнен със смисъл, но... За съжаление, човешкото тяло е крехко и чупливо и често ни подлага на някои сериозни изпитания. Тази сложна машина е както шедьовър от съвършено функциониращи механизми, но въпреки това често можем да изпитаме дискомфорт.

 

Един от най-неприятните възможни проблеми без съмнение е свързан с появата на хемороиди. Това усложнение води до истинско неудобство, болки и притеснения, които могат сериозно да понижат качеството на живота ви. Ето защо е от изключителна важност всеки човек, който държи на здравето си, да е поне базово запознат със симптомите, причините за поява и начините за лечение и облекчение на това заболяване.

Запомнете, че само добре информираният човек може да бъде наистина здрав и доволен от живота си. Въпреки това знайте, че трябва много внимателно да подбирате източниците си на информация и да проверявате всеки детайл по темата. Когато обаче познавате добре тялото си и всички опасности за него, тогава можете уверено и компетентно да потърсите необходимата грижа при всеки проблем.

С желанието си да ви информираме за всичко, което трябва да знаете за появата на коварното състояние, ще споделим с вас няколко статии, свързани със симптомите, причините за поява и природното лечение на всички видове хемороиди при жени и мъже. Нека първо си отговорим какво представляват те и за какви признаци трябва да бъдем нащрек.

 

 

Хемороидите пречат на спокойня живот

 

 

Какво всъщност са хемороидите

Хемороидите представляват васкуларни образувания в аналния канал, които помагат за контролирането на изпражненията. Те се превръщат в проблем или така наречените „израстъци“ тогава, когато са подути или възпалени. Специалистите обясняват, че тяхното физиологично предназначение е да служат като възглавница от артериално-венозни канали и съединителна тъкан.

Проблемните хемороиди могат да се появят поради най-различни причини. Те могат да са резултат от напрежение по време на изхождане или от повишено налягане върху тези вени по време на бременност. Също така, могат да бъдат разположени вътре в ректума (вътрешни хемороиди), или могат да се развият под кожата около ануса (външни хемороиди).

 

Честота на заболяване

Вероятно този проблем се среща при хората доста по-често, отколкото предполагате. Причината за масовото незнание за честотата и сериозността на този проблем е свързана именно с факта, че по тази тема се говори трудно. Повечето хора смятат, че това е срамно заболяване, което се случва само на тях и за което е немислимо да споделят. Но бъдете спокойни, защото това съвсем не е истина – няма нищо толкова срамно и страшно.

Какво казва статистиката? Че хемороидите са много често явление. Почти трима от четирима възрастни могат да се сблъскат с този проблем.

 

 

хемороиди

 

 

Симптомите, които трябва да познавате

Тези толкова болезнени израстъци могат и да не причиняват симптоми, но в повечето случаи водят до сърбеж, общ дискомфорт и кървене. Понякога може да се образуват съсиреци в хемороидите (тромбозни хемороиди). Те не са опасни, но могат да бъдат изключително болезнени и се налага да бъдат премахнати по оперативен път.

 

Признаците на поява на хемороиди могат да включват:

Безболезнено кървене по време на дефекация - може да забележите малки количества ярко червена кръв в тоалетната;

Сърбеж или дразнене в аналната област;

Болка или дискомфорт;

Подуване около ануса;

Усещане за бучка близо до ануса, която може да е чувствителна или болезнена (възможно е именно тук да става дума за тромбозен хемороид).

 

Важно е да знаете, че симптомите на този здравословен проблем обикновено зависят от мястото. Ето какво трябва да знаете за различните видове.

Вътрешни хемороиди. Те се намират вътре в ректума. Обикновено не можете да ги видите или почувствате и те дори рядко причиняват дискомфорт. Но напрежението или дразненето при преминаване на изпражненията може да предизвика кървене.

Външни хемороиди. Те се намират под кожата около ануса. Когато са раздразнени, водят до сърбеж и кървене.

Тромбозни хемороиди. Понякога кръвта може да се събере във външен хемороид и да образува съсирек (тромб). Това от своя страна може да доведе до силна болка, подуване, възпаление и до образуването на твърда бучка близо до ануса.
Кога да отидете на лекар

Кървенето по време на движението на червата е най-честият признак на хемороиди. Вашият лекар може да извърши физически преглед и да направи някои други тестове, за да потвърди диагнозата, изключвайки по-сериозни състояния или заболявания.

Задължително е да се консултирате с компетентен специалист, ако знаете, че имате хемороиди и те причиняват болка, кървене и не се подобряват с домашните средства, които използвате. Ако използвате крем за хемороиди, който облекчава симптомите, не разчитайте само на него за цялостното си излекуване.

Също така е рисково да се успокоявате, че ректалното кървене може да се дължи само и единствено на хемороиди. Това важи, особено ако сте на възраст над 40 години. Помнете, че е възможно да настъпи ректално кървене и при други заболявания, включително колоректален рак и рак на ануса. Ако откривате капки кръв, заедно с изразена промяна в навиците на червата си, или ако изпражненията ви се променят както по отношение на цвета, така по отношение на консистенцията, консултирайте се с вашия лекар. Тези видове изпражнения могат да сигнализират за по-голямо кървене на други места в храносмилателния ви тракт.

Потърсете спешна помощ и ако имате по-големи ректални кръвоизливи и чувствате замаяност.

 

 

При хемороиди

 

 

Средства за облекчение на хемороиди

За щастие, на пазара съществуват много ефективни опции за облекчение на симптомите на хемороиди. Най-добре е това да се случи посредством природни методи и промени в начина ви на живот.

Както казахме, най-мощното ви оръжие е информацията. При съмнение или сигурна поява на такъв проблем, трябва да сте сигурни, че владеете ситуацията чрез добрата си подготовка по темата. Вече споделихме симптомите и някои от причините за поява на хемороиди, така че сега е време да поговорим и за начина, по който дискомфортът може да бъде облекчен.

На първо място, най-важно е да знаете, че има съществена разлика между понятията „лечение“ и „облекчение“. Само медицински специалист може да обещае лечение на проблема и то при определени условия. Ние обаче бихме могли да ви препоръчаме ефикасно средство за облекчение на неприятните симптоми.

 

Билки при хемороиди

Тук е време да споменем второто най-важно нещо – придържайте се към природните средства всеки път, когато това е възможно. Знаете, че твърде агресивните препарати с изкуствени съставки биха могли да бъдат колкото полезни, толкова и опасни за вашето състояние. Освен това, при толкова деликатен проблем, всяка по-груба намеса може да е наистина неприятна. Ето защо, когато искате да получите облекчение и да сте напълно спокойни, че няма да усложните състоянието си, разчитайте на даровете на природата.

Несъмнено, едно от най-мощните, но и нежни средства в такъв случай, е билката хамамелис. Тя представлява разновидност на леската, която е особено полезна за здравето на кожата. Отразява се изключително тонизиращо и успешно възстановява всяко възпаление, при което бива прилагана. Именно тази безценна билка се съдържа в Колонпротект – гел за хемороиди, който изпитано доставя бързо облекчение на неприятните сърбеж и болка.

Този продукт е дело на Zonapharm – едно наложено вече име в производството и разпространението на натурални продукти за подобряване на общото състояние на организма. Заставайки с името си зад този продукт, компанията предлага бързо решение на дискомфорта, защото това състояние не може да бъде отлагано. В този ред на мисли, Колонпротект  предпазва кожата около аналния отвор от раздразнение, възпаления и оток, докато укрепва функцията и здравето на кръвоносните съдове. Гелът доказано спира ужасяващите болки при хемороиди, сърбежа и паренето. Наред с това, той стяга, успокоява, тонизира и възстановява чувствителната кожа.

Едно от най-силните качества на този сертифициран продукт, че не съдържа консерванти, ГМО, кортикостероиди и съставки от животински произход. Той идва направо от природата и подпомага облекчаването по естествен начин. Неслучайно Колонпротект е горещо препоръчван от хора на науката, лекари, експерти, билкари, както и от самите потребители, които вече са останали доволни от резултата.

Но има и нещо друго, също толкова съществено. Ако вече сте се сблъсквали с този здравословен проблем, вероятно знаете колко неприятно е да стъпите в аптеката и да поискате крем за хемороиди, например, докато още няколко непознати души в помещението научават от какво страдате. Можете да си спестите това неудобство, като поръчате по интернет. Онлайн покупката позволява пълна анонимност на клиента по този чувствителен въпрос – с дискретна опаковка и  без притеснителна информация, видима за трети лица. Дори курирерът няма да узнае каква е вашата пратка.

Не забравяйте, че  хемороидите са много сериозен проблем, който не търпи отлагане. Бъдете информирани, бъдете грижовни и внимателни към тялото си и му дайте най-доброто. А то е Колонпротект – произведеният в България продукт с доказаното действие от природата. Бъдете здрави!

КАК КОЛАГЕНЪТ ПОМАГА НА СТАВИТЕ?

Защо приемът на колагенови добавки е от изключително значение за здравето и дълголетието на ставите?

прочети още
10 НАЧИНА ДА СЪБУДИМ ИМУНИТЕТА

В сезона на грипа, вирусите и настинките имунната система на човек е поставена на изпит. Как да направим тялото ни по-устойчиво на вирусите? Може ли да подсилим организма без помощта на лекарствата?

прочети още
ПОДАРЕТЕ ЗДРАВЕ НА ОЧИТЕ СИ С 6 ПРИРОДНИ СЪСТАВКИ

„Визиозон“ съдържа всички важни за зрението ви ценни съставки, събрани в една уникална капсула. „Визиозон“ е всичко, от което се нуждаят вашите очи. Лесен за употреба и на достъпна цена. „Визиозон“  връща удоволствието от всичко, което винаги сте обичали да правите.

прочети още