Copyright © 2023. All Rights Reserved

АЛЕРДЕП® СПРЕЙ ЗА НОС

14,40 лв.
+ -
Купи
Моля, изберете:

ALLERDEP® SPRAY NASALE е медицинско изделие, полезно при алергичен ринит, риносинузит и синузит, за бързо облекчаване на симптомите и добра защита от веществата, отговорни за алергичните реакции (алергени, прах, замърсяване).

Изчиства запушения нос, като по този начин подобрява дишането, помага за оттичане на секретите и почистване на носните кухини, благодарение на втечняващия си ефект върху носната слуз.

Състав
Доставка
Състав

Деминерализирана вода, концентрирана морска сол, глицеринов мацерат от черна елша, пъпки от касис, шипка, екстракт от цвят на невен, сух екстракт от семена на перила, манганов глюконат, глицерин, карбокси-метил целулоза, аромат, абълчена киселина, калиев сорбат, натриев бензонат.

 

Препоръчваната доза е:

  • Възрастни и деца над 6 години: 1-2 впръсквания на ноздра, 3 пъти на ден;
  • Деца над 2 години: 1 впръскване на ноздра, 1-2 пъти на ден или по препоръка на Вашия лекар.

Този продукт може да се използва по всяко време на деня. Продължителността на лечението зависи от развитието на симптомите. Ако е необходимо спреят може да се прилага за по-дълъг период от време. Максималната продължителност на лечението е 30 дни.

Разклатете преди употреба. След отваряне използвайте продукта в рамките на 2 месеца.

Инструкции:

Когато продуктът се използва за първи път, натиснете бутона на дозатора няколко пъти, за да получите редовно дозиране. Може да се наложи да повторите тази операция, ако спреят не се използва за продължителен период от време.

Препоръчва се медицинското изделие да се използва лично. Измийте ръцете преди  да използвате медицинското изделие.

  1. Разклатете продукта.
  2. Отстранете капачката на дозатора.
  3. Леко наклонете главата назад и поставете накрайника на дозатора в едната ноздра, докато натискане другата с пръст. За приложение при деца, поставете дозатора под ноздрата и леко натиснете.
  4. Натиснете двете перки с бързо и силно движение, за да се разпръсне дозата в ноздрата. Вдишвайте дълбоко със затворена уста, за да се уверите, че продуктът се разнася по цялата носна лигавица и не се задържа.
  5. Наклонете глава напред и избършете излишната течност. Повторете стъпките и за другата ноздра.
  6. След приложение поставете обратно капачката на дозатора.

 

Предупреждения: Дръжте далеч от деца. Не използвайте продукта след изтичане на срока на годност или ако опаковката при първото отваряне е повредена.

Продължителната употреба на локални продукти може да причини сенсибилизация на кожата: ако се появят тези явление, прекратете лечението и потърсете лекарска помощ. По време на бременност или кърмене и при деца под 2 години се консултирайте с лекар преди употребата на продукта. Не изхвърляйте контейнера в околната среда след употреба.

Да се съхранява на сухо място, далеч от източници на топлина и пряка слънчева светлина, при температура под 25°C. Срокът нагодност се отнася за правилно съхраняван продукт в неотворена опаковка.

Взаимодействие: Към днешна дата не са известни взаимодействия след употребата на АЛЕРДЕП® СПРЕЙ ЗА НОС.

Доставка

Цената на доставката се заплаща от клиента по стандартната тарифа на куриерска компания Еконт.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!