Copyright © 2020. All Rights Reserved

ФЛЕКС КОМПЛЕКС капсули x 60

18,00 лв.
  • Марка: ФЛЕКС КОМПЛЕКС
+ -
Купи
Моля, изберете:

Погрижете се за здравето на Вашите стави с Флекс комплекс - революционна хранителна добавка с природен състав, която успешно повлиява болката и сковаността в ставите. Флекс комплекс допринася за здравината и еластичността на ставния хрущял и спомага за забавяне на дегенеративните процеси. Флекс комплекс подпомага движението и оказва благотворно действие върху ставите.

 

Състав
Доставка
Състав

Флекс комплекс е съставен от ценни растителни суровини с доказан ефект и безкомпромисно качество, отговарящи на всички критерии за пречистеност, количествно и качествено съдържание.

 

СЪСТАВ: За 1 капсула/4 капсули - максимален дневен прием

Глюкозамин сулфат

190 mg

760 mg

Хондроитин сулфат

125 mg

500 mg

Метилсулфонилметан /МСМ/

50 mg

200 mg

Масло от авокадо

37.5 mg

150 mg

Соево масло

37.5 mg

150 mg

Котешки нокът – кора

(Cort. Unkaria tomentosa, extr.)

18.75 mg

75 mg

Сладник – корен

(Rad. Glycyrrhiza glabra, extr.)

12.5 mg

50 mg

Хиалуронова киселина

2.5 mg

10 mg

Манганов глюконат

0.75 mg

3 mg

Натриев борат

0.5 mg

2 mg

 

Глюкозамин – основна компонента на ставния хрущял, ставните връзки и сухожилията. Организмът го синтезира сам от глюкоза и аминокиселината глутамат. С възрастта, способността за естественото му производство от организма рязко намалява, затова приемът му като добавка е препоръчителен.

 

Хондроитин- най-важната съставка на съединителната тъкан. Подкрепя здравето на сухожилията и ставите.

 

МСМ – естествен източник на органична сяра за производството на аминокиселините серин, метионин и серотонин. Участва в образуването на хрущял и колаген.

 

Масло от авокадо и соя – допринасят за поддържане на биологичните функции на ставните компоненти, подкрепят кръвообращението и обмяната на веществата в ставите, оказват благоприятен ефект върху естествените процеси на стареене и износване.

 

Котешки нокът – оказва благоприятен ефект върху здравето на ставите и допринася за поддържане на имунната система.

 

Сладник – допринася за нормалното функциониране на имунната система, притежава адаптогенен ефект.

 

Хиалуронова киселина – основна съставна част на съединителната тъкан. Притежава уникалната способност  да привлича и задържа водата и да възстановява ставната течност /синовиалната течност в ставите/. Участва в състава на ставния хрущял, като спомага за неговата гъвкавост и еластичност.

 

Манган и Бор – включени във форма, чрез която успешно проникват в ставните хрущяли. Манганът участва в образуването на основата на костната тъкан и има водещо значение за калциевия обмен в костите. Липсата на микроелемента Бор, може да доведе до загуба на костна маса.

 

УКАЗАНИЕ ЗА УПОТРЕБА: Препоръчителна дневна доза: 4 капсули дневно, разпределени сутрин и вечер по 2. Хранителна добавка. Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене.  

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: При съответна алергия. Да не се използва от малки деца, бременни и кърмещи жени.

СЪХРАНЕНИЕ: На сухо и защитено от слънце място. Да се пази от деца!

Доставка

Цената на доставката се заплаща от клиента по стандартната тарифа на куриерска компания Еконт.