Copyright © 2023. All Rights Reserved

Често задавани въпроси (FAQ)

Колко време е необходимо да употребявам хранителни добавки?

Отговорът на този въпрос и строго индивидуален и зависи от множество субективни фактори: пол, възраст, здравословно състояние, болестен процес, развитие на заболяването, начин на живот, вид на хранителната добавка и пр. Най - общо за употребата на хранителни добавки се използва максимата, че те са храна и трябва да се приемат продължително време: минимум 2-3 месеца, за да се постигне желаният терапевтичен ефект. Хранителните добавки не са лекарства и не заместват назначена терапия от лекар.

В описанието на всеки един от продуктите на Зона Фарма сме описали оптималния период за прием.

Мога ли да употребявам алкохол, когато приемам някои от продуктите?

Хранителните добавки на "Зонафарм" ООД не взаимодействат с алкохол и опиати и не водят до странични ефекти.

Мога ли да приемем Ансиодеп в комбинация с антидепресанти?

Продуктът Ансиодеп действа синергично към терапията с антидепресанти и може да се приема едновременно с тях.

Ансиодеп води ли до отпуснатост, замайване и невъзможност за шофиране?

Ансиодеп е природен продукт, произведен само от растителни суровини, които не предизвикват замаяност, летаргия и/или зависимост. Ансиодеп може да се приема дългосрочно, без да се наблюдават нежелани реакции.

Какъв е срокът на годност на продуктите?

Срокът на минимална трайност на продуктите на Зонафарм е 3 години от датата на производство. При правилно съхранение на всяка опаковка, съгласно инструкциите, продуктите могат да се използват до изтичането на този срок.

Как се приемат хранителните добавки?

Всеки продукт се употребява по различно време от денонощието, в зависимост от неговата функция и предназначение.  Хранителните добавки се различават от лекарствата и не дразнят стомаха, за това не е необходимо задължително да се приемат след хранене. Някои от продуктите обаче имат специфично предназначение, което е обвързано с времето на прием.

Продуктите от серията Гликолевел е препоръчително да се приемат 3 пъти дневно, 30 минути преди хранене. В случай, че пропуснете приема преди хранене, можете да приемете продукта и след хранене.

Газдеп може да се према освен дългосрочно, също така и инцидентно: при проблем с храносмилането като: преяждане, тежест, болки в стомаха,гадене и повръщане: 2 капсули накуп еднократно.

Ансиодеп се приема два пъти дневно, но ако тревожността и натрапливите мисли Ви пречат да заспите, препоръчително е вторият прием да бъде 1 час преди сън.

Цистохелп се приема първите 5 дни по 2 капсули на ден. След това е препоръчително да се направи "опашка" още 10 дни по 1 капсула дневно.

Съществуват ли противопоказания срещу приема на хранителни добавки?

Всеки продукт е съставен от няколко компонента: стандартизирани растителни екстракти, витамини, аминокиселини и микроелементи, които могат да се окажат алергени в даден момент от живота на човек. Не се препоръчва употребата на продукта при наличие на алергия и непоносимост към една или няколко от съставките в продукта. Пациенти, приемащи антикоагулантни лекарства като Варфарин, трябва да потърсят консултация със своя лекуващ лекар. При други състояния не са известни и описани лекарствени взаимодействия.

Мога ли да закупя продуктите от Ваш физически магазин?

Зона Фарма разполага с физически магазин, намиращ се в гр. София, бул. "Христо Ботев" № 68. Всички продукти, произвеждани и дистрибутирани от компанията, може да намерите също в аптечната мрежа, дрогерии и магазини за здравословни храни.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас