Copyright © 2023. All Rights Reserved

Статии

КАК КОЛАГЕНЪТ ПОМАГА НА СТАВИТЕ?

Защо приемът на колагенови добавки е от изключително значение за здравето и дълголетието на ставите?

прочети още
10 НАЧИНА ДА СЪБУДИМ ИМУНИТЕТА

В сезона на грипа, вирусите и настинките имунната система на човек е поставена на изпит. Как да направим тялото ни по-устойчиво на вирусите? Може ли да подсилим организма без помощта на лекарствата?

прочети още
ПОДАРЕТЕ ЗДРАВЕ НА ОЧИТЕ СИ С 6 ПРИРОДНИ СЪСТАВКИ

„Визиозон“ съдържа всички важни за зрението ви ценни съставки, събрани в една уникална капсула. „Визиозон“ е всичко, от което се нуждаят вашите очи. Лесен за употреба и на достъпна цена. „Визиозон“  връща удоволствието от всичко, което винаги сте обичали да правите.

прочети още
ЗАЩО НИ ПРИВЛИЧАТ ЛОШИТЕ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА?

Връзките с лоши момчета и момичета носят разнообразни силни усещания, също като игралните машини в казиното. Не знаете кога ще бъдете възнаградени с романтика и в кой момент ви очаква леденостудено наказание. Това води до пристрастяване към токсичната връзка.

прочети още
ПРИРОДНО ТРИО ПЕЧЕЛИ БИТКАТА С БЕЗСЪНИЕТО

Освен така важният за заспиването Мелатонин, в „Релаксзон“ се съдържат още две изключително ценни съставки: Магнезий и Гама-аминомаслена киселина /ГАМК/. Магнезият подпомага дейността на централната нервна система, а ГАМК е незаменима аминокиселина, която сваля напрежението и възпрепятства прекомерното изгаряне на нервни клетки.

прочети още
БЕЛТЪЧИНИ-ВЕЩЕСТВАТА, БЕЗ КОИТО НЕ МОЖЕМ

Протеините трябва да се приемат ежедневно, тъй като складове и резерви за белтъчини в човешкия организъм няма.

прочети още
СВЕТОВНА ИНОВАЦИЯ В ПРЕДОТВРАТЯВАНЕТО И КОНТРОЛА НАД ДИАБЕТА

Натуралният екстракт „Глуцевия“ доказано намалява кръвната захар и липидните показатели до здравословни нива

прочети още
КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ПРОЛЕТНАТА УМОРА

Широко разпространено е схващането, че винаги можем да получим всичко необходимо от храната, но това не винаги е напълно вярно. Често тялото ни „скрива“, че нещо му липсва и болестите, и състоянията, свързани с този недостиг, могат да се развият без видими симптоми. Едно от тези състояния е пролетната авитаминоза-нарушаване на нормалните жизнени процеси в организмам поради продължителното отсъствие на един или няколко витамина.

прочети още
КАФЕ НА ГЛАДНО СУТРИН ПРИЧИНЯВА СТОМАШНИ ПРОБЛЕМИ

Спазването на режим на хренене създава възможност за ритмична дейност на храносмилателните органи. Нередовното хранене през различно дълги интервали или пък редовното приемане на различни по количество храни довеждат до нарушаване на ритмиката на отделяне на храносмилателните сокове с произтичащите от това вредни последици.

прочети още
МНОГОБРОЙНИ ПРИЧИНИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ МАСЛО ОТ ШЕА

В продължение на векове маслото от Шеа се използва не само като козметична съставка, но и  като лечебен мехлем при болки в ставите, мускулни болки, натъртвания и навяхвания.

прочети още
КОИ СА НАЙ-ЧЕСТИТЕ ПРИЧИНИ ЗА БЕЗСЪНИЕ?

Безсънието е често срещано разстройство на съня, което засяга милиони хора по света. Състои в трудно заспиване, многократни събуждания през нощта, прекалено ранно събуждане сутрин, чувство на умора след ставане от сън. Безсънието не само влияе на енергията ни през деня и настроението, но може да навреди на здравето, ефективността в работата, концентрацията и като цяло да влоши качеството на живот.

прочети още
ЗАЩО ПОВЕЧЕТО ЖЕНИ НАПЪЛНЯВАТ ОКОЛО МЕНОПАУЗАТА?

Въпреки, че няма убедителни научни данни за това, че менопаузата влияе върху повишаването на килограмите, повечето жени в този период от живота си, започват да покачват теглото си. Как може да се предотврати наддаването на тегло около менопаузата?

прочети още
КАК ДА НАМАЛИМ ВРЕДНОТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА СИНЯТА СВЕТЛИНА?

Здравните специалисти са загрижени за възможните дългосрочни ефекти от прекаленото излагане на синя светлина, защото човешкото око не е привикнало към такова натоварване.

прочети още
МАСАЖЪТ ПОМАГА ПРИ АРТРИТ

Масажната терапия отпуска напрежението в мускулите, повлиява мускулната скованост и спазмите, намалява болката и може да увеличи обема на движение на ставите.

прочети още
ПРОСТАТИТ-ПРИЧИНИ, СИМПТОМИ, ЛЕЧЕНИЕ

Простатитът е възпаление на простатната жлеза. Състоянието е най-често свързано с прекарана инфекция-възпаление на пикочния канал (катар), ангина, грип, пневмония, възпаление на жлъчния мехур и др., но може да възникне и в резултат на травма на таза. Липсата на движение, простудата, злоупотребата с алкохол, венозният застой в малкия таз и запекът благоприятстват развитието на възпаление на простатата. Заболяването може се проявява остро и хронично.

прочети още
НЕПРИЯТНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ДИЕТИТЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Успешната диета за отслабване има приятни и неприятни последствия. Приятните са известни на всички: по-стройна фигура, по-малък размер дрехи, подобрени артериално налягане и кръвни показатели, по-високо самочувствие. Неприятните за радост са по-малко и по-незначителни, но все пак са налице.

прочети още
12 СТЪПКИ, ВОДЕЩИ ОТ ТРЕВОЖНОСТ КЪМ БЛАГОДЕНСТВИЕ

Тези 12 стъпки или част от тях ще ви помогнат да преминете от тревожността и депресията към благоденствието. До колко ще бъде успешен преходът, зависи от самите вас, но сигурното е, че вие ще извлечете ползи от всяка една от тези стъпки.

прочети още
3 МЪЖКИ БИЛКИ ПРИ СЕКСУАЛНИ СМУЩЕНИЯ

Кои са трите мощни билки, имащи силата да помогнат на всеки мъж, независимо от възрастта,който изпитва затруднения в осъщестяването на качествен полов акт?

прочети още
КОЛКО СЪН НИ Е НЕОБХОДИМ?

Сънят е жизненоважен за нашето физическо и психическо здраве. Но как можем да разберем дали наистина спим добре?

прочети още
Симптоми на хемороидите – ето за какво трябва да внимавате

Един от най-неприятните възможни проблеми без съмнение е свързан с появата на хемороиди. Това усложнение води до истинско неудобство, болки и притеснения, които могат сериозно да понижат качеството на живота ви. Ето защо е от изключителна важност всеки човек, който държи на здравето си, да е поне базово запознат със симптомите, причините за поява и начините за лечение и облекчение на това заболяване.

прочети още
ОТСЛАБНИ ЗДРАВОСЛОВНО И ТРАЙНО!

Петя Раева е бивш народен представител в два парламента. Преди няколко години предизвика фурор с зашеметяващото си отслабване от 36 кг. и описа своята тайна в две книги за отслабване, превърнали се в бестселър. Петя е създател на иновативният продукт за отслабване New Green Line, чиято цел е да подпомогне здравословното отслабване и да се превърне във верен съюзник на всяка жена в борбата с излишните килограми.

прочети още
БЕЗ ХЕМОРОИДИ С 5 ЛЕСНИ СТЪПКИ

Хемороидите са неприятни, болезнени и водят след себе си анемия

прочети още
ЗАПОЧНА MOVEMBER - МЕСЕЦЪТ НА МЪЖКОТО ЗДРАВЕ!

За поредна година, мъжете от целия свят ще бъдат призовани да си пуснат и поддържат своя мустак през целия месец ноември. Целта е по този начин да се обърне внимание на проблемите на т.нар. "мъжко здраве" и болестите, от които загиват хиляди мъже годишно. Ранната диагностика е единственото средство за успешното лечение. За да насочи вниманието на мъжете и на обществото към тези заболявания, група ентусиасти създават международното движение, наречено Movember /“mo“ – мустак и „November“ – месец ноември на англ. език, който поради този факт е провъзгласен за месец на мъжкото здраве/. Целта на движението е да се „промени лицето на мъжкото здраве“ и да има информираност за мъжките здравословни проблеми.

прочети още
ЗАЕДНО ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ДИАБЕТА

Екип на Зона Фарма се включи в благотворителна инициатива по повод световния ден за борба с диабета. За целта беше пребоядисана и освежена градинката пред УМБАЛ “Царица Йоана“- ИСУЛ и беше залесена с дръвчета от вида Планински ясен.

прочети още